LocatieSteenen Trappen

Steenen Trappen


Hartje stad is op het binnenterrein achter eeuwenoude gevels een nieuw appartementencomplex gerealiseerd dat hoog boven de omringende monumenten uitstevent: De Steenen Trappen. De architectuur biedt een moderne knipoog naar het dak vol dakkapellen van het gelijknamige Steenen Trappen gebouw, gelegen aan de Neerstraat. Dit monumentale stadspand uit 1665 heeft o.a. dienst gedaan als kweekschool en weeshuis. Tegenwoordig zijn er kantoren gehuisvest in dit voor de in Maaslandse Renaissance kenmerkende gebouw met zware hardstenen vensters en 'speklagen' (afwisselende lagen van baksteen en natuursteen).

Dicht bij de hemel
Met het gebouw is aan de Roermondse binnenstad een kenmerkend element toegevoegd, dat bijna 30 meter richting de hemel reikt. De bewoners van de bovenste verdiepingen hebben vanuit deze stadstoren bovendien uitzicht op de slaapvertrekken van het bisschoppelijk paleis en de achterliggende paleistuinen. Een soort van woonplaats dicht bij de hemel...

De appartementen zijn zowel te koop als te huur en kunnen van een eigen parkeerplek voorzien zijn, geen overbodige luxe in de historische binnenstad van Roermond.

Meer info

www.steenentrappen.nl