Locatiebioscopen


Filmhuis Roermond

Filmhuis Roermond R.I.P.Helaas, het Filmhuis Roermond bestaat niet meer. Na vele jaren van trouwe dienst hebben de vrijwilligers van het Filmhuis Roermond het stokje mogen/moeten overdragen naar de ECI Cultuurfabriek. Liefhebbers van het genre films uit het intieme bioscoopzaaltje boven de Azijnfabriek in de Zwartbroekstraat krijgen nu een groter aanbod, elke dag van de week, helaas tegen een hogere entreeprijs.

Vrijwilligers bedankt
Alle vrijwilligers bedankt voor jullie jarenlange inzet! We hopen dat jullie als dank levenslang gratis van het filmprogramma van de ECI Cultuurfabriek mogen genieten! Wat er draait vinden jullie op: www.ecicultuurfabriek.nl.

Megabioscoop Foroxity

Met de komst van de zeven filmzalen van Foroxity heeft Roermond tegenwoordig ook een megabioscoop. Alle grote hitfilms en het meest actuele filmaanbod uit Hollywood zijn op bijzonder grote schermen te zien. Met een bak popcorn en een grote beker frisdrank is dit het Amerikaanse bioscoopgevoel.

Foroxity is een onderdeel van het Kazernevoorterrein, de grote nieuwbouw tussen Designer Outlet Center en de binnenstad.
 

Royal en Royaline

Met het monumentale interieur is de bioscoop in de Roermondse binnenstad, bestaande uit twee zalen met de namen Royal en Royaline, een fraaie historische setting voor de betere bioscoopfilms. Het art deco interieur laat de tijd van de start van het filmtheater (geopend in 1932) nog altijd herleven.

Kwaliteitsfilms in een nostalgische setting
Met de komst van de megabioscoop heeft het familiebedrijf achter de Royal en Royaline het roer omgegooid. In plaats van het reguliere filmaanbod is er omgeschakeld naar kwaliteitsaanbod. Filmhuisfilms in de setting van een authentieke bioscoop. Pure nostalgie.