Locatieinfo


Informatie over de website Roermond.com

Particulier initiatief

Deze website is een particulier initiatief van twee inwoners van Roermond. In 1998 hebben wij, Rob Gelders en Paul Kersten, als internetters van het eerste uur de leegte gevuld die over Roermond bestond op internet. Sindsdien besteedden we veel tijd en eigen middelen om onze stad goed te presenteren op het web. En als oorspronkelijke internetters hebben we dit inmiddels meer dan een decennium lang op non-profit basis gedaan. In de winter van 2011 is deze nieuwe website online gegaan. Er is heel veel nieuwe informatie over Roermond toegevoegd en de website is vooral veel overzichtelijker en toegankelijker geworden. Een mooi moment om de commercie op te zoeken!

 

Advertentie mogelijkheden

Op roermond.com verwijzen we naar alle websites van Roermondse bedrijven. Bedrijven die daarbij goed willen opvallen en vooral goed zichtbaar willen zijn op thema pagina's bieden we aantrekkelijke mogelijkheden tegen zeer lage tarieven. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Ruim 3 miljoen bezoekers in 10 jaar tijd

In de eerste tien jaar van roermond.com hebben we ruim 3 miljoen bezoeken ('visits') op onze website gehad. Elke maand komen er tussen 20.000 en 30.000 bezoekers. Populaire pagina's zijn de evenementenkalender, het bedrijvenoverzicht en de pagina's over cultuur, winkelen, wonen en toerisme/uitgaan.

 

Top notering in Nederland

Gemeente Roermond wilde in 1998 zelf nog geen website bouwen (dit gebeurde pas eind 2003), maar had wel al www.roermond.nl vastgelegd. Die domeinnaam heeft vervolgens vijf jaar lang automatisch verwezen naar de informatie over de gemeente die op onze site stond. Daardoor ontstond het misverstand dat onze site van de gemeente Roermond was. Het leverde in ieder geval op dat we in de ranglijsten van gemeentelijke websites terecht kwamen. Het toenmalige vooraanstaande "Webdam" noteerde ons landelijk zelfs op plaats zes en heeft ons altijd als beste Limburgse gemeentesite gezien. Niet bepaald slecht voor een website die twee "burgers" in hun vrije tijd hadden opgezet en het bovendien zonder gemeentelijk budget moesten doen! De landelijke waardering staat overigens in schril contrast met de lokale waardering.

 

Roermond's beste online kalender

Inmiddels bieden we al sinds 1998 de meest complete online kalender van Roermond! Als basis bieden we de programma's van o.a. de Roermondse theaters, het filmhuis en Nationaal Park de Meinweg. Veel evenementenorganisatoren doen vervolgens wekelijks een beroep op ons om hun evenement (gratis) onder de aandacht te brengen. En velen hebben gebruik gemaakt van onze kalender, waaronder diverse andere media. Zo had MediaMall, de Roermondse proef met digitale tv, lange tijd onze gegevens op hun tv kanaal staan. Ook een aantal journalisten en uitgevers gaven aan regelmatig onze kalender als bron te gebruiken. Als klap op de vuurpijl heeft de (dure) website van de toeristische maasplassen ondernemers onze kalender zitten kopiëren. En dat terwijl hun voorzitter vond dat we onze site beter konden sluiten... Vreemd genoeg worden we genegeerd door de organisaties die in Roermond officieel verantwoordelijk zijn voor evenementenkalenders. Ach, hoe dan ook zijn we na elf jaar nog altijd niet geëvenaard. En met de nieuwe versie van roermond.com zal dat ook niet snel gaan gebeuren, ongeacht de hoeveelheid belastinggeld die onze concurrenten te besteden krijgen. Want een website bouw je èn onderhoud je met je hart.