Locatiespeeltuinen


Speeltuin Kitskensberg

Op maar liefst 5 hectare grond aan de rand van de stad vindt u speeltuin Kitskensberg. Het terrein is glooiend en dankzij de bomen is het er lekker schaduwrijk. Zo'n 80 verschillende speeltoestellen bieden veel speelplezier en gevarieerde speelomgevingen. Klimwandjes, tokkelbaan, wankelbrug, piratenschip en complete forten zorgen ervoor dat kinderen tussen 2 en 12 jaar zich perfect amuseren. Een ondiep bad zorgt voor verkoeling en een heus labyrint zorgt voor spanning. Uiteraard zijn er ook "gewone" zandbakken, wippen, glijbanen en schommels.

Speeltuin de Gitstap

Bij de Huifkarhoeve in Vlodrop ligt speeltuin de Gitstap. Op 17.000 m2 vinden kinderen veel speelplezier. Een grote kabelbaan, trampolines, tokkelbaan, springkussens, een racebaan en heel veel klim- en speeltoestellen zorgen voor uren pret. Vanaf de Huifkarhoeve zijn (uiteraard) ook huifkartochten mogelijk. Bovendien kan er ook een bezoek gebracht worden aan de nabij gelegen Gitstappermolen (watermolen), waaraan de speeltuin zijn naam dankt.

Indoor speeltuin Pee Wee

De overdekte speeltuin Pee Wee biedt in de hal veel verschillende attracties, zoals springkussens, apenkooi, voetbalkooi en trampolines. In de softplayhoek kunnen de peuters en kleuters veilig spelen. Naast de hal ligt ook een complete speeltuin in de buitenlucht met diverse speeltoestellen, een trampoline, kabelbaan en vijver. Bovendien ligt er een kinderboerderij met tal van geiten, konijnen, enz. Uiteraard heeft Pee Wee ook eigen horeca.

Overdekt spelen in Roermond

Hoewel Roermond geen echte overdekte speeltuin kent, biedt de stad toch een aantal leuke mogelijkheden. Deze zijn bovendien zo ongeveer gratis!

Zwembad De Bosberg

In het mooie bosrijke gebied ten oosten van Swalmen ligt zwembad de Bosberg. Dit openlucht zwembad is bijzonder kindvriendelijk met veel toezicht dankzij veel (goed opgeleide) vrijwilligers. Er is een peuter- en kleuterbad, een kinderbad met glijbaan en een 50-meterbad. Het zwemwater is verwarmd tot 25°C. Begeleiding is verplicht voor kinderen onder de 6 jaar.

Zwembad de Roerdomp

Zwembad de Roerdomp bestaat uit zwembaden voor wedstrijdzwemmen en voor recreatie. Bovendien zijn er binnen- en buitenbaden. Zo is er in de wintermaanden een subtropisch binnenbad en kan in de zomer, bij subtropisch weer, buiten gezwommen worden. Er zijn glijbanen, stroomversnellingen en speciale baden voor peuters en kleuters. In de buitenlucht is er bovendien een golfslagbad. Het buitenbad gaat overigens alleen open als het weer goed genoeg is: droog en de temperatuur boven 20 graden.