Locatienieuwbouw


Roerdelta

Een complete nieuwe woonwijk in hartje Roermond! Roerdelta is de naam van de woonwijk die ontstaat aan de rand van de binnenstad en aan de oever van de Roermond. Een unieke ligging voor een nieuwe woonwijk! Als bonkend hart van de wijk wordt de ECI Cultuurfabriek ontwikkeld. Er omheen ontstaan appartementencomplexen en grondgebonden woningen. Inschrijven is mogelijk sinds eind 2011 en de vraag is groot!

 

De Stadhouder (Kazernevoorterrein)

Het wooncomplex De Stadhouder bestaat uit 180 appartementen, verdeeld over vijf met elkaar verbonden, luxe woontorens. Het is onderdeel van het grootste Roermondse bouwproject ooit gerealiseerd, gesitueerd op het Kazernevoorterrein, tussen Designer Outletcentre Roermond en binnenstad. De woontorens vormen een combinatie met een kantorencomplex, parkeergarage, megabioscoop en diverse winkels en horeca rond een nieuw plein.

Domicile Carmeli (Carmelitessenklooster)

Eindelijk een ontwikkelaar die van een oud klooster geen appartementencomplex maakt! Het Carmelitessenklooster aan de Venloseweg wordt door Lambriex beheer omgetoverd tot 15 stadswoningen. Elke stadswoning heeft een eigen tuin, voordeur op de begane grond en bestaat uit drie verdiepingen. Bovendien zijn de woningen elk ruim van opzet en geven, dankzij de vele autentieke ornamenten, een bijzonder nostalgisch gevoel. Achter het oude klooster wordt een ondergrondse garage gerealiseerd en worden bovendien 9 nieuwe patiowoningen gebouwd.

Casimir (Venloseweg)

Naast de statige villa "Huize Casimir" aan de Venloseweg verrijst het wooncomplex Casimir. Liefst 114 appartementen worden gerealiseerd in een 42 meter hoge, 13 verdiepingen tellende woontoren en een in vierkant geplaatste woonvleugel. Onder het complex wordt een zeer ruime parkeergarage aangelegd. Huize Ernst Casimir, ooit in gebruik als Hotel Kissels, wordt ingericht als kantoorvilla.

Steenen Trappen

Hartje stad is op het binnenterrein achter eeuwenoude gevels een nieuw appartementencomplex gerealiseerd dat hoog boven de omringende monumenten uitstevent: De Steenen Trappen. De architectuur biedt een moderne knipoog naar het dak vol dakkapellen van het gelijknamige Steenen Trappen gebouw, gelegen aan de Neerstraat. Dit monumentale stadspand uit 1665 heeft o.a. dienst gedaan als kweekschool en weeshuis. Tegenwoordig zijn er kantoren gehuisvest in dit voor de in Maaslandse Renaissance kenmerkende gebouw met zware hardstenen vensters en 'speklagen' (afwisselende lagen van baksteen en natuursteen).

Bombaris (Maasniel)

Het appartementencomplex Bombaris is in hartje Maasniel gerealiseerd op de hoek van de Pastoor Ramakersstraat en de Hoekstraat. Het bestaat uit 12 luxe appartementen (waarvan twee "lofts" op de bovenste verdieping), verdeeld over vier woonlagen. De appartementen zijn ruim van opzet, met een grote woonkamer en keuken, badkamer en twee of drie slaapkamers. Bombaris heeft voor de bewoners een eigen parkeergarage onder het complex.