LocatieGemeentelijke website

Gemeentelijke website


Vanaf 1998 heeft gemeente Roermond ruim vijf jaar onze website Roermond.com als 'thuis' gehad. In die jaren is onze website door Webdam gewaardeerd als zesde beste gemeentelijke website van Nederland. In 2003 heeft de gemeente Roermond, als laatste stad van Nederland, een eigen website opgezet. Vanuit onze springplank leverde het de gemeente Roermond toen meteen de titel 'beste gemeentesite van het jaar' op!

De gemeente Roermond heeft, met als enige uitzondering onze oud-burgemeester Herman Kaiser, zich in een onafgebroken lange rij van incidenten altijd negatief naar ons initiatief gericht. Gelukkig staat de houding van gemeente Roermond in schril contrast met vele positieve reacties van de bezoekers van onze site. Het heeft toch nog voldoende motivatie opgeleverd om de site al zo'n 19 jaar als vrijwilligers te blijven bestieren.

Online kalender: een onrechtmatige daad
Een tekenend voorbeeld: in 2006 wil gemeente Roermond een eigen online kalender. Terwijl wij die toen al acht jaar gratis aanboden aan de Roermondse gemeenschap, werd er geen contact met ons gezocht. Met ons belastinggeld wilde de verantwoordelijk VVD-wethouder Jos van Rey graag een online concurrent voor ons creëren. Niet echt een liberaal standpunt lijkt ons. De gemeente moest en zou een eigen kalender hebben. Het bedrijf van één van ons mocht destijds wel een offerte aanbieden. Net als twee andere bedrijven. Alle offertes pasten binnen het budget en boden wat er gevraagd werd, maar geen van de drie aanbieders kreeg de opdracht. Uiteindelijk werd het budget voor de online kalender naar de Stichting Citymanagement Roermond overgeheveld, waar dezelfde wethouder van Rey bestuurslid van was. Deze stichting liet vervolgens een kalender bouwen door een bedrijf van CDA-voorzitter Marc Breugelmans. De drie bedrijven die offertes hadden opgesteld hadden het nakijken. En let op: de gemeente mag een offertetraject, waarbij passende offertes zijn ingediend, niet zomaar afbreken en dezelfde opdracht elders wegzetten. Dat wordt nl. een onrechtmatige daad genoemd. En diezelfde gemeente had aan het einde van de rit nog steeds geen eigen kalender (wat wel de bedoeling was), want die kalender werd vervolgens eigendom van de Stichting Citymanagement Roermond. De kalender van Citymanagement heeft uiteindelijk maar zo'n zes jaar bestaan en heeft ondanks een betaalde beheerder nooit de compleetheid van onze kalender bereikt. Na het opheffen van de kalender van Stichting Citymanagement Roermond weigert de gemeente (nog steeds) om naar onze kalender te verwijzen. Ze linken nu door naar VVV Midden-Limburg...

Monumentaal stadhuis
Op de foto het monumentale stadhuis van Roermond, gelegen aan de historisch Markt. Onderstaand het historisch wapen van de stad. Het in 2009 vernieuwde gemeentelijke logo is hiervan afgeleid en treft u op de gemeentelijke website.

Bezoekersinformatie

Gemeente Roermond
Markt 31
6041 EM Roermond
0475-359999
mail [at] roermond [dot] nl (subject: Mail%20vanaf%20www.roermond.com)
www.roermond.nl

Voor alle duidelijkheid

www.roermond.nl is de website van de gemeente Roermond.
www.roermond.com is een ongesubsidieerd, particulier initiatief van twee Roermondse inwoners.