Locatielive muziek


Live muziek

Met enige regelmaat is er live muziek te horen in de Roermondse horeca. Dat is het geval tijdens evenementen, maar ook op "doordeweekse" avonden, overigens meestal in het weekend... We geven u hier een overzicht van horecazaken die bekend staan om de live optredens. De evenementen waarbij in veel zaken live muziek te horen is zijn o.a. de Dweijelaovend (eerste vrijdag van september), de Kweijelaovend (laatste vrijdag van november), de Sjommelmert (laatste woensdag en donderdag van juli) en tijdens Carnaval. U vindt telkens informatie over deze evenementen en de live muziek in de horeca op onze kalender.

Voor live muziek bent u bij de volgende zaken aan het juiste adres (check altijd de website of onze kalender):

Jongerencentrum de Azijnfabriek

Het Jongerencentrum de Azijnfabriek zorgt wekelijks voor een gevarieerd programma vol jongere subculturen. Van rock tot soul en van metal tot r&b.

Live blues bij Bluescafe de Weegbrug

Bluescafé de Weegbrug biedt met de regelmaat van de klok live bluesmuziek van nationale en internationale artiesten in een echte blues atmosfeer.

KultPub in Grand Cafe de Pauw

Elke tweede en vierde zondag van de maand biedt Grand Café de Pauw een podium aan de Kultpub. Op de tweede zondag is het tijd voor de Slim Jam Sessie met telkens een muzikale hoofdgast en een vrij podium. Op de vierde zondag is het tijd voor literatuur en live muziek tijdens het Uur van de Passie.

Variatie en radio bij Cafe Matisse

Het radioprogramma Look@yourself van de Leudal-radio 3ML neemt regelmatig artiesten op tijdens live optredens in Cafe Matisse. Daarnaast zorgt Cafe Matisse zelf nog regelmatig voor een gevarieerd live programma.

Live @ Stationsplein

Met enige regelmaat is er in het weekend in een van de zaken aan het Stationsplein live muziek te horen, veelal met regionale Top-40 coverbands.

Hammerveld en JazzNight

Roermond en jazz: ze hebben een sterk gezamenlijk verleden en tevens een mooi heden. Roermond was in de jaren zestig en zeventig het mekka voor de jazz met het Hammerveld Jazzfestival. De jazzgiganten speelden jaarlijks onder de sterrenhemel van Roermond hun virtuoze spel. Het waren 'happenings' van jewelste, waarmee Roermond tot ver over de landsgrenzen bekendheid kreeg. Voor de commerciele jazzfestivalwereld bleek Roermond helaas te klein; het North Sea Jazz Festival nam het stokje over. Roermond kwam uiteindelijk zonder festival te zitten. De jazz is echter terug in Roermond.

 

Bevrijdingsfestival Limburg

Het Limburgse Bevrijdingsfestival wordt zeer centraal in de provincie gehouden: in Roermond. Het grote podium trekt twintig tot dertig duizen bezoekers, met uiteraard jaarlijks de helicopteract als een van de hoogtepunten. Het grote podium staat opgesteld op de Markt, voor het stadhuis. Ook op de overige pleinen van de binnenstad bruist het op 5 mei van de activiteiten. Er zijn multi-culti marktkramen, podia voor wereldmuziek en tal van activiteiten voor de jongere jeugd om kennis te maken met het thema vrijheid.

 

Solar Festival

In augustus vindt sinds enkele jaren het Solar Festival plaats aan de Maasplassen in Roermond. Dit festival vol dance, live muziek en straattheater duurt een weekend lang met telkens een lange lijst van bekende acts. Het vrolijk aangeklede festival terrein heeft een uitgebreide festivalcamping.

Meer info: www.solarweekend.com.

 

 

 

 

 

Sjwaampop

Inmiddels zijn ruim twintig edities gepasseerd van Sjwaampop, het (gratis) muziekfestival op de Markt in Swalmen. Sjwaampop kent een heuse competitie vooraf om lokale bands een kans te geven op een plek op het podium, waarbij rock de boventoon voert. Gezelligheid staat voorop bij Sjwaampop en het vindt plaats op een zomerse zondag.

 

ECI Cultuurfabriek

Met de opening van de ECI Cultuurfabriek heeft Roermond een bundeling gerealiseerd van een viertal culturele voorzieningen in de stad: het CK-theater, het Centrum voor de Kunsten, het Jongerencentrum De Azijnfabriek en het Filmhuis Roermond. Als toetje is hier het restaurant One (met Michelin ster) aan toegevoegd.