Locatiewinkelen


Beste kleine binnenstad van Nederland!

Roermond mocht zich van 2009 tot 2011 de beste binnenstad van Nederland noemen, althans van de kleine steden, en doet dat nog steeds. De overall beste binnenstad had de stad Breda van 2009 tot 2011. Breda is inmiddels opgevolgd door Eindhoven. De opvolger van Roermond heet Hoogeveen!

 

Tiel en Weert verslagen

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, het Platform Binnenstadsmanagement en Detailhandel Nederland hebben deze prijs aan Roermond toegekend op 8 oktober 2009. In een finale beoordeling werden de steden Tiel en Weert verslagen.

52 koopzondagen per jaar!

Kopen maar!Elke zondag winkelen en boodschappen doen, dat kan in het toeristische Roermond! Bewoners van Roermond zijn het al helemaal gewend: elke zondag boodschappen doen en in een groot aantal winkels zoeken naar koopjes of bijzondere dingen (of beide). Voor de boodschappen is er elke zondag de keuze uit vrijwel alle supermarkten in de stad.

 

Designer Outlet Roermond

Winkelen in ruim 120 winkels met meer dan 200 topmerken tegen absoluut de laagste prijzen? Dat kan in het Designer Outlet Roermond (www.designer-outlet-roermond.nl). Sinds de komst in 2001 biedt dit winkelparadijs dagelijks 30 tot 70% korting op producten van topdesigners. Van BOSS, Dolce & Gabbana, Polo Ralph Lauren en Diesel tot Nike, Seiko en Michael Kors, u vindt ze allemaal in Roermond!

 

Huis & Tuin Boulevard

Als u het in en om het huis gezellig wilt maken, kom dan naar de Huis & Tuin Boulevard (www.huisentuinboulevard.nl). Deze verzameling van bijzonder grote winkels is gelegen aan de A73 (afrit 19) en biedt een zeer ruime (gratis) parkeergelegenheid. Voor elke klus aan huis slaagt u bij de Huis & Tuin Boulevard!

 

Elke zondag open

De Huis & Tuin Boulevard is elke zondag open. Welgeteld 363 dagen per jaar openen deze grote winkels hun deuren. Alleen op 25 december en 1 januari blijven de deuren gesloten.

Retail Park Roermond

Het Retail Park Roermond (www.retailparkroermond.com) is een fraai vormgegeven winkelcentrum van twee verdiepingen met alleen grote winkels en horeca. Het is direct gelegen aan de A73 (afrit 19) en biedt een ruime parkeergelegenheid. Zeker bij regen is het prettig om in de keldergarage gratis te parkeren.

 

Elke zondag open

Het Retail Park Roermond is elke zondag open. Welgeteld 363 dagen per jaar openen winkels en horeca er hun deuren. Alleen op 25 december en 1 januari blijven de deuren gesloten.

Meubelboulevards Roermond

Roermond heeft een bijzonder groot meubelaanbod. Meubelzaken liggen verspreid door de stad en op twee locaties verzameld: de meubelboulevard Vrijveld en het Retailpark plus Broekhin. Veel meubelzaken zijn elke zondag of regelmatig op zondag geopend. In de Roermondse binnenstad vindt u voornamelijk winkels met woonaccessoires, kleinmeubels en beddenspeciaalzaken. In Asenray is een bijzondere winkel in baby- en kindermeubels gevestigd, in Swalmen een exclusieve Italiaanse designmeubelzaak en in Merum worden uw meubels op maat gemaakt.

Winkels in de binnenstad

De Roermondse binnenstad is bijzonder veelzijdig dankzij de combinatie van monumenten, veel horeca en een zeer gevarieerd winkelaanbod. Bovendien is de binnenstad zeer compact en werkelijk uniek in Nederland dankzij de combinatie met het Designer Outletcentre Roermond. In tegenstelling tot vele andere steden wordt het winkelaanbod in Roermond niet gedomineerd door landelijke ketens. Hoewel deze ketens er wel zijn, voeren nog steeds de Roermondse zelfstandig ondernemers de boventoon. U ziet het in de vele gezellige winkelstraatjes, die bijna allemaal tot het exclusieve domein van de voetgangers behoren.

 

Roermondse markten

De gemeente Roermond kent liefst vier verschillende markten, waarvan drie in de binnenstad! Elke zaterdag vindt u de grote weekmarkt op de Markt voor het stadhuis. Op woensdag staat een beperkte midweekmarkt rond de kiosk op het Munsterplein. In Swalmen staat elke vrijdagmiddag een redelijk uitgebreide weekmarkt op het Doctor Crasbornplein.

Winkels in de woonwijken en dorpen

Ook in de Roermondse dorpen en woonwijken zijn nog altijd de nodige winkels te vinden. Deze wijkcentra hebben vooral een verzorgende functie voor de inwoners van de dorpen of wijken. Toch zijn er vaak bijzondere winkels bij die ook klanten van (ver) buiten Roermond aantrekken. Een aantal interessante winkels stellen we graag aan u voor. Wilt u weten welke winkels in uw (toekomstige) woonwijk liggen? Bekijk dan ons overzicht per wijk.

Winkelbranches

Het Roermondse winkelaanbod is zeer veelzijdig en bijzonder compleet. We helpen u graag op weg door de winkels aan u te presenteren per winkelbranche. Zoekt u een specifieke winkel? Kijk dan op onze alfabetische lijst of gebruik onze zoekfunctie.