LocatieHistoriehuis Roermond

Historiehuis Roermond


In 2011 is het Historiehuis Roermond geopend. Het is gehuisvest in het historische pand 'de Gouden Leeuw', waarin ook de Roermondse bibliotheek gevestigd is. U maakt er kennis met de bewogen Roermondse geschiedenis. De verschillende machthebbers, economische en culturele ontwikkeling, de religieuze rijkdom en het alledaagse leven in de vele eeuwen van onze stad wordt thematisch gepresenteerd.

In het Historiehuis vindt u o.a. informatie over de Romeinse oorsprong en over de moord op de Kartuizer monniken door de legers van Willem van Oranje. Online treft u de top 100 van het Historiehuis met de mooiste 100 stukken uit de collectie, gepresenteerd in beeld en tekst. Een geweldige kennismaking met de rijke historie van onze Hanzestad, hoofdstad van hertogdom Gelre, Bisschopszetel en Romeinse nederzetting. Overigens niet in die volgorde...
 

Bezoekersinformatie

Neerstraat 11-13
6041 KA in Roermond
Tel: 0475-333496
museum [at] roermond [dot] nl
www.historiehuisroermond.nl
Entree: gratis.
 

Openingstijden

Het Historiehuis is toegankelijk via de Stadsbibliotheek Bibliorura en volgt dus de openingstijden van de bibliotheek. Ze staan op de site van het Historiehuis vermeld.