LocatieDomicile Carmeli (Carmelitessenklooster)

Domicile Carmeli (Carmelitessenklooster)


Eindelijk een ontwikkelaar die van een oud klooster geen appartementencomplex maakt! Het Carmelitessenklooster aan de Venloseweg wordt door Lambriex beheer omgetoverd tot 15 stadswoningen. Elke stadswoning heeft een eigen tuin, voordeur op de begane grond en bestaat uit drie verdiepingen. Bovendien zijn de woningen elk ruim van opzet en geven, dankzij de vele autentieke ornamenten, een bijzonder nostalgisch gevoel. Achter het oude klooster wordt een ondergrondse garage gerealiseerd en worden bovendien 9 nieuwe patiowoningen gebouwd.

 

Moderne woningen in historische setting

De 15 stadswoningen varieren elk qua inhoud en oppervlakte. Op de begane grond ligt de woonkamer met een open keuken of een woonkeuken. De eerste verdieping biedt ruimte voor een of meerdere slaapkamer(s) en een badkamer. Op de zolderverdieping met een authentieke balkenconstructie is ruimte voor een extra slaapkamer of hobbykamer. De besloten, intieme sfeer van het klooster zorgt bovendien voor een prettige, rustige leefomgeving. De binnentuin van het klooster wordt als gezamenlijke kloosterhof ingericht.

 

Carmelitessen en de worst

Het Carmelitessenklooster werd in 1882 gebouwd met de nodige neogotische stijlelementen. Niet zo verwonderlijk, want de architecten (Johannes Kayser en Jan Aldis Jorna) waren beide door Pierre Cuypers opgeleid. De "Ongeschoeide Carmelitessen" leefden in strikte afzondering een zwijgzaam leven in het klooster. De zusters zijn tegenwoordig vooral bij carnavalsvierders bekend dankzij de worst die door de Roermondse carnavalsvereniging D'n Uul jaarlijks aan hen wordt aangeboden. Deze donatie moet de zusters inspireren om te bidden voor goed weer tijdens het driedaagse festijn. In 1997 zijn de Carmelitessen uit het klooster vertrokken en naar Maastricht verhuisd. Het klooster moest destijds fors verbouwd worden om aan de actuele bouweisen te voldoen, maar de kloosterorde was hiervoor te klein geworden. D'n Uul moet tegenwoordig naar Maastricht om de worst daar te overhandigen aan de zusters. En in Roermond kan nu sfeervol gewoond worden in een unieke setting.

 

Informatie

Ontwikkelaar
Architect
Makelaars

  

Lambriex Beheer BV uit Roermond (www.lambriexbeheer.nl)
Architectenbureau Coppen bv uit Roermond (www.coppenbv.nl)
Roerstreek Vastgoed (0475-407044)
Bonnema Huizen & Hypotheken (0475-577111)