LocatieTheaterhotel de Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie


Het Theaterhotel De Oranjerie (www.theaterhotelroermond.nl) heeft Roermond's grootste theaterzaal met ruim 800 stoelen. Het theater kent een fraai gevarieerd theaterprogramma en biedt tevens onderdak aan diverse evenementen, van Carnaval tot het wintercircus Cirque d'Hiver. Theaterhotel De Oranjerie biedt bovendien de mogelijkheid om een avondje theater te combineren met een comfortabele hotelovernachting en een diner in het restaurant "De Brasserie". Tevens kunt u in het Theatercafé een drankje nemen voor en na een voorstelling.

 

Theatergids

In mei wordt telkens het nieuwe theaterprogramma bekend gemaakt, waarna een ware stormloop op kaartjes begint. Het laat zien hoe populair het jaarlijkse programma is. Het programma wordt in de jaarlijkse theatergids gepubliceerd, waarin ook de voorstellingen van het Roermondse CK Theater aan bod komen. Op Roermond.com hebben we al vele jaren telkens als eerste het programma online staan in onze evenementenkalender.

 

Succesvolle privatisering

Het oude cultureel centrum De Oranjerie kende in de jaren negentig forse tekorten.
De gemeente Roermond heeft destijds gekozen voor privatisering en vond in het Van der Valk concern een zeer kundige kandidaat. Sinds 1997 het oude cultureel centrum vervangen door een modern hotel met diverse zalen en de grote theaterzaal. De privatisering is een groot succes gebleken. Het Theaterhotel vormt inmiddels een zeer gewaardeerde en loyale gastheer voor de Roermondse gemeenschap. In de zomermaanden maakt het een groot aantal festiviteiten mogelijk op het ervoor gelegen Kloosterwandplein.

 

Entree en kaartverkoop

Het Theaterhotel de Oranjerie ligt aan het Kloosterwandplein. Het heeft tevens een ingang aan de achterzijde, waar bovendien de gelijknamige parkeergarage ligt. De kaartverkoop verloopt via de theaterkassa, tel. 0475-391491.

 

Bezoekersinformatie

TheaterHotel De Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
Postbus 200
6040 AE Roermond
Tel: 0475-391491
www.theaterhotelroermond.nl
 

Klik hier naar het theaterprogramma van Theaterhotel de Oranjerie (volgt).