LocatieCasimir (Venloseweg)

Casimir (Venloseweg)


Naast de statige villa "Huize Casimir" aan de Venloseweg verrijst het wooncomplex Casimir. Liefst 114 appartementen worden gerealiseerd in een 42 meter hoge, 13 verdiepingen tellende woontoren en een in vierkant geplaatste woonvleugel. Onder het complex wordt een zeer ruime parkeergarage aangelegd. Huize Ernst Casimir, ooit in gebruik als Hotel Kissels, wordt ingericht als kantoorvilla.

 

Typisch Engelman

Het Casimir complex, gebouwd op de oude locatie van het kantoor van Landbouwbelang is in een voor architect Engelman kenmerkende strakke stijl uitgevoerd. De grijze uitvoering zorgt voor een statige voorkomen en stijgt hoog boven het groen langs de N280 uit. De appartementen zijn ruim van opzet (vanaf ca. 95 m2) en gevarieerd van indeling met o.a. een royale woonkamer en open of dichte keuken en twee slaapkamers. Bij elk apartement hoort een parkeerplaats in de ondergrondse garage.

 

Ernst Casimir

Naamgever van het complex is graaf Ernst Casimir van Nassau-Dietz (1573-1632), een neef van Willem de Zwijger. Hij was veldmaarschalk in het toenmalige Hollandse (Staatse) leger en tevens stadhouder van Friesland, Groningen en Drenthe. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is hij op 2 juni in 1632 bij de belegering van Roermond omgekomen. Roermond wordt de dag na zijn dood door zijn Staatse troepen ingenomen en vijf jaar lang bezet. Huize Ernst Casimir en de voormalige Ernst Casimir kazerne zijn naar hem vernoemd. De kazerne is inmiddels in gebruik als Designer Outletcentre Roermond.

 

Informatie

Website
Ontwikkelaar
Belegger
Architect
Makelaar

  

www.casimirwonen.nl
Nieuwe Borg (www.nieuwborg.nl) uit Roosteren
Wonen Roer & Maas (www.wonenlimburg.nl) uit Roermond
Engelman Architecten (www.engelmanarchitecten.nl) uit Roermond
Koop: Jack Frenken Makelaars en Taxateurs (0475-335225)
Huur: Vesteda (043-3284140)