LocatieRoermond het politieke Maaskantje van Limburg?

Roermond het politieke Maaskantje van Limburg?


Maaskantje, jonguh!2012: "Doe nou niet jonguh" is wellicht de meest toepasselijke beschrijving voor een Roermonds Provinciale Statenlid van (voorheen) PVV huize. Zijn eigen fractie zag liever niet dat zijn grove taalgebruik over een eveneens Roermonds Provinciale Statenlid van de PvdA bekend werd. Nog liever had de PVV fractie gezien dat een eerder uit de fractie vertrokken lid het taalgebruik niet naar buiten had gebracht. Hoe het ook zij, "doe nou niet jonguh" zal vooral klinken nu de uit de PVV gezette Roermondenaar zijn Statenzetel niet heeft inleverd, maar op eigen houtje provinciale politiek blijft bedrijven.

Al met al maakt het taalgebruik een vergelijking met de New Kids uit Maaskantje wel heel erg voor de hand liggend... Gelukkig laten de vele andere Roermondse politici zich wel van hun goede kant zien in de politieke arena! Toch?

2017: Nee dus. De LVR, onder leiding van haar corruptieveroordeelde "liberaal", heeft het stokje overgenomen. Raadsvergaderingen zijn, sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, tot een beschamende vertoning geworden dankzij deze politieke vandalen. En Roermond is de dupe van de voortdurende spaken in de wielen... en blijft zo het Maaskantje van Limburg. Helaas.

Fotobron: www.newkidsnitro.nl

Labels