LocatieLeudalmuseum

Leudalmuseum


Het Leudalmuseum (www.leudal.info), gelegen tussen Haelen en Roggel biedt de natuur, cultuurhistorie en geschiedenis van het Leudal. Het museum over dit bosrijke gebied is gevestigd in St. Elisabethshof, waar bovendien een natuur- en milieueducatief centrum gevestigd is. En de horecazaak in hetzelfde pand biedt een extra mogelijkheid om te genieten van het Leudal.

 

Dassenburcht en zwaarden

Het museum heeft vier vaste exposities. De Flora en Fauna collectie biedt o.a. een dassenburcht. De archeologische verzameling toont voorwerpen van de steentijd tot zwaarden uit de Merovingische tijd. Op het gebied van de heemkunde voeren huishoudelijke artikelen en het verenigingsleven (met name de schutterij) de boventoon. Ten slotte wordt het Leudalgebied in de Tweede Wereldoorlog met foto's, kaarten en voorwerpen uitgebeeld.

 

IJsvogels en watermolen

Afhankelijk van de tijd van het jaar worden er speciale tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd. Vanuit het Leudalmuseum kunt u een prachtige wandeling maken door het Leudal. In het gebied ligt de mooie Leumolen, een geheel gerestaureerde watermolen. Met een beetje geluk komt u er een ijsvogel of een ransuil tegen. Of u ontmoet er de grazende IJslandse pony's.

 

Bezoekersinformatie

Leudalmuseum
Roggelseweg 58
6081NP Haelen
Tel: 0475-497010
centrumelisabethshof [at] leudal [dot] nl
www.leudal.info
Entree: € 2,00 en tot 12 jaar gratis.

 

Openingstijden

Dagelijks (uitgezonderd zaterdag): 13.00 - 17.00 uur of op afspraak.