LocatieDesigner Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond


Winkelen in ruim 120 winkels met meer dan 200 topmerken tegen absoluut de laagste prijzen? Dat kan in het Designer Outlet Roermond (www.designer-outlet-roermond.nl). Sinds de komst in 2001 biedt dit winkelparadijs dagelijks 30 tot 70% korting op producten van topdesigners. Van BOSS, Dolce & Gabbana, Polo Ralph Lauren en Diesel tot Nike, Seiko en Michael Kors, u vindt ze allemaal in Roermond!

 

Elke zondag open

Op doordeweekse dagen is het Designer Outlet Roermond geopend van 10.00 – 20.00 uur en in de weekenden, ook op zondag, van 09.00 – 20.00 uur. Welgeteld 363 dagen per jaar openen deze merkenwinkels hun deuren. Alleen op 25 december en 1 januari blijven de deuren gesloten.

 

Veel topmerken

Sinds de opening in 2001 zijn er voortdurend nieuwe winkels met topmerken geopend. Grote modemerken zijn aanwezig: dames-, heren-, kinder- en sportkleding. Tassen, schoenen, sieraden en andere accessoires zijn er in diverse merken te vinden, evenals lingerie en badmode. Tevens is er servies- en glasgoed verkrijgbaar en diverse huishoudelijke apparatuur. Een merkenwijzer vindt u op de site van het Designer Outlet, een kleine greep levert op: Polo Ralph Lauren, Gucci, Prada, Hugo Boss, Zegna, Armani, Dolce & Gabbana, Gant, Societyshop, Burberry, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Puma, Björn Borg, Black & Decker, Michael Kors, UGG Australia en The Bodyshop. U begrijpt, te veel om op te noemen.

 

Kwalitatief het beste

In Nederland zijn slechts twee vergelijkbare winkelcentra: in Lelystad en Roosendaal. In België bevindt zich op een steenworp afstand in Maasmechelen een centrum. Hoewel "Lelystad" als eerste van deze vier geopend werd heeft daarna Roermond op alle terreinen gewonnen: in aantallen merken en winkels en in bezoekersaantallen. Het Roermondse centrum biedt als enige de mogelijkheid om op loopafstand (3 minuten) een monumentale binnenstad te bezoeken.

 

Zeer positief voor Roermond

De positieve effecten van de komst van het Designer Outlet naar Roermond zijn in de historische binnenstad goed zichtbaar. Ondanks detailhandelsrecessies is de binnenstad nog steeds aantrekkelijk voor consumenten en ondernemers. Er zijn voortdurend nieuwe winkels geopend en in vergelijking met andere winkelsteden is er nauwelijks leegstand. De ruim vier miljoen nationale en internationale bezoekers die het Designer Outlet Roermond inmiddels jaarlijks trekt vinden dus ook hun weg naar het oude stadscentrum. Dankzij de ruim 1.000 banen die er zijn gerealiseerd in het Outlet is de Roermondse werkloosheid van zo'n 17% gedaald naar het landelijk gemiddelde van 8%. Een geweldige opsteker voor de stad!

 

Voortdurend uitgebreid

In 2011 werd er een gloednieuwe winkelfase geopend, met daarin onder andere winkels van Burberry, Michael Kors, Tod’s, Mulberry en meer. De laatste uitbreiding leverde weer nieuwe topmerken op en zorgt voor een extra impuls voor het aantal bezoekers. En de ontwikkelaar McArthur Glen (www.mcarthurglen.com) blijft ambitieus. Zo zijn er plannen voor een nieuwe winkelfase langs de aangrenzende Maashaven in het plan Jazzcity.

 

Maaslandse architectuur en Ernst Casimir Kazerne

Het Designer Outlet is gebouwd op het terrein van de voormalige Ernst Casimir Kazerne en op de voetbalvelden van de Roermondse voetbalclub RFC. Die voetbalvelden droegen de naam Stadsweide en hieraan dankt het Designer Outlet haar adres. Van de kazerne zijn nog twee gebouwen overeind gebleven plus het monument van Ernst Casimir. De nieuwe gebouwen zijn hoofdzakelijk in de oude Maaslandse architectuur vormgegeven, een verwijzing naar een bouwstijl uit het verleden van Roermond. De vierkante toren bij de hoofdingang wordt gespiegeld door de herbouw van de Cattentoren aan de overzijde van de drukke N280. Het is een project van Stichting Rura (www.rura.nl) en de herbouw is mede dankzij een genereuze gift van het Designer Outlet mogelijk.

 

Bezoekersinformatie

Designer Outlet Roermond
Stadsweide 2
6041TD Roermond
Tel: 0475-351777
info [at] designer-outlet-roermond [dot] com
www.designer-outlet-roermond.nl
Gelegen in Roermond-Centrum/Noord, direct grenzend aan de binnenstad. Volg de borden "Designer Outlet".