LocatieCK Theater

CK Theater


Voor de opening van de ECI Cultuurfabriek in 2012 was de Roermondse culturele sector voor een groot deel gehuisvest in het Centrum voor de Kunsten (www.ckroermond.nl). In het voormalige pand van de Rijks HBS bevonden zich de opleidingslokalen van de cultuureducatie. In het aangrenzende voormalig Jezuïetenklooster was een knusse, intieme theaterzaal gevestigd; het CK Theater. Ooit bedoeld als tijdelijk theater tijdens de bouw van Theaterhotel de Oranjerie, is dit theater toch kunnen blijven bestaan. Het bood ruimte voor het experimentele theater en exclusievere voorstellingen, voor een kleiner publiek. Het theater had 222 stoelen.

 

 

 

Locatie en vervolg

De ingang van het CK-Theater bevond zich aan de Jesuitenstraat 4, aan de achterzijde van het Stadhuis, midden in de binnenstad. Parkeren was daardoor altijd lastig en vooral op enkele minuten loopafstand beschikbaar.

Met de komst van de ECI Cultuurfabriek gaat het Centrum voor de Kunsten richting de (mogelijk) hoogstbiedende projectontwikkelaar. Iemand een leuk appartement in de binnenstad?