LocatieBombaris (Maasniel)

Bombaris (Maasniel)


Het appartementencomplex Bombaris is in hartje Maasniel gerealiseerd op de hoek van de Pastoor Ramakersstraat en de Hoekstraat. Het bestaat uit 12 luxe appartementen (waarvan twee "lofts" op de bovenste verdieping), verdeeld over vier woonlagen. De appartementen zijn ruim van opzet, met een grote woonkamer en keuken, badkamer en twee of drie slaapkamers. Bombaris heeft voor de bewoners een eigen parkeergarage onder het complex.

 

Bijzondere kapconstructie

Bombaris heeft een bijzondere kapconstructie. Het is geen pannendak of plat dak, maar bestaat uit trapsgewijze horizontale dakdelen. Het is een soort opeenstapeling van dakkapellen. Door de ramen tussen de horizontale dakdelen komt op een aparte manier daglicht binnen. Het zorgt voor een bijzonder stemming in de onderliggende lofts.

 

Bombaris bier

Het wooncomplex dankt zijn naam aan de ambachtelijke Maasnielder brouwerij De Leeuw die op de bouwlocatie ooit het biermerk Bombaris brouwde. Deze "Beyersche Stoombierbrouwerij en Mouterij" was eigendom van de gebroeders Bremmers. Het biermerk Bombaris wordt overigens genoemd in de Opera-Bouffe Schinderhannes (1864) van de Roermondse schrijver Emile Seipgens.

 

Klein Kerkeveld

Gelijktijdig is op deze locatie “Klein Kerkeveld” ontwikkeld door Wonen Roer & Maas (www.wonenlimburg.nl), als woon-zorgcomplex met 30 appartementen. Dit complex wordt door Proteion geëxploiteerd, op basis van zorgindicatie. Het ligt op de hoek van Hoekstraat en Kerkeveldlaan. Deze appartementen zijn vrijwel geheel verhuurd.

 

Informatie

Ontwikkelaar
Architect
Makelaars

  

Meulen Projectontwikkeling (www.meulenweert.nl) uit Weert
Van Aken (www.vanakenarchitektuur.nl) uit Eindhoven
Jack Frenken Makelaars en Taxateurs (0475-335225)
Peters, Wiertz & Wijnands Makelaardij (0475-310040)
Bonnema Huizen & Hypotheken (0475-577111)