LocatieBezoekerscentrum Nationaal Park de Meinweg

Bezoekerscentrum Nationaal Park de Meinweg


Het uitgestrekte Nationaal Park de Meinweg (www.nationaal-parkdemeinweg.nl) bij Roermond biedt in haar Bezoekerscentrum de nodige informatie over geologie, flora en fauna van dit mooie gebied. Het laat met name zien hoe de natuur van de Meinweg is ontstaan en welke sporen de mens er heeft nagelaten. Bij het bezoekerscentrum vindt u ook een horecazaak. De vormgeving van het gebouw is bijzonder en moet een weerspiegeling van de omgeving zijn. Het pand is gebouwd met enkel natuurlijke materialen.

 

Nationaal Park de Meinweg is deel van het grensoverschrijdende natuurgebied het Maas Schwalm Nette Grenspark (www.grenspark-msn.nl). Dit gebied bestrijkt een oppervlakte van ca. 80.000 ha! In het grenspark (inclusief Bezoekerscentrum de Meinweg) worden voortdurend activiteiten georganiseerd om jong en oud nader kennis te laten maken met de natuur. U vindt de activiteiten ook op de kalender van Roermond.com.

 

Het Nationaal Park de Meinweg bestaat uit prachtige bossen vol herten en wilde zwijnen, uitgestrekte heidevelden met hier en daar een adder en kleine vennen vol amfibieën. Het bezoekerscentrum vormt een goede vertreklocatie voor een wandeling door het natuurgebied dat overigens bedreigd wordt door het mogelijk opnieuw gebruiken van de IJzeren Rijn. Deze historische spoorlijn moet de Antwerpse haven verbinden met het Duitse Ruhrgebied en loopt dwars door de Meinweg. Eigenlijk een vorm van zinloos Belgisch geweld. Kom dus nog genieten van dit gebied, zolang het nog kan!

 

Bezoekersinformatie

Meinweg 2
6075NA Herkenbosch
Tel: 0475-528500
www.nationaal-parkdemeinweg.nl

 

Openingstijden

April t/m oktober:
   Het bezoekerscentrum en de horeca zijn geopend
   op dinsdag t/m zondag: 10.00-17.00 uur.

November t/m maart:
   Het bezoekerscentrum is open op zondag: 10-17 uur.
   De informatiebalie is tevens open op dinsdag-donderdag: 10.00-16.00 uur.
   De horeca is in het weekend open: 11.00-18.00 uur.

Het bezoekerscentrum is gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.