LocatieKalender

Kalender


De Roermondse kalender is op Roermond.com altijd goed gevuld, altijd completer dan alle andere online agenda's van onze stad. Dus vergeet die maar snel! We wensen iedereen veel plezier bij een voorstelling, evenement of een ander bezoek aan Roermond! Een Roermonds evenement melden? Stuur de info dan snel naar paul [at] roermond [dot] com.

2014: oktober  november  december

De actuele agenda van Roermond

wo 01-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 01-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 01-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
wo 01-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Het Pact

Volledig Verknipt. Toneel. Met Laus Steenbeeke, Ellen Pieters, Wivineke van Groningen, Wil van der Meer, Han Oldigs en Nico de Vries. Deze wereldberoemde komedie, die zich afspeelt in een kapperszaak, zit boordevol onverwachte wendingen en improvisaties. Er wordt een moord gepleegd en om er achter te komen wat er precies is gebeurd en wie de dader is, volgt er een reconstructie onder leiding van twee undercover agenten. Maar doen de verdachten in de reconstructie wel exact hetzelfde als ze voor de moord deden? Hoe nauwlettend heeft het publiek gekeken? Lukt het de agenten met behulp van de aanwezige bezoekers deze misdaad op te lossen? Entree: € 25.00. Theater+Diner: € 63.50. Theater+Diner+Hotel: € 110.50. Info: www.theatergroeppact.nl.
vr 03-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Gé Reinders en Syb van der Ploeg

`t Verschil is Oeral geliek. Theaterconcert. Première. Een uniek en onverwacht koppel: de Friese voorman van De Kast en de Limburgse zanger van Blaosmuziek. Dit luchtig liedjesprogramma met meerstemmige zang en aanstekelijke praatjes gaat over de spanning van elkaar willen begrijpen, of `t nu in `t Frysk, Limburgs, Engels of zelfs Nederlands is. U zult zien: het verschil is overal gelijk. Syb en Gé zijn een jaar geleden begonnen om samen te schrijven en vooral: samen te zingen. Dit beviel zó goed dat ze op tournee wilden. Ze hebben Wiebe Kaspers, een wonderkind van 24, erbij gevraagd om hen te begeleiden met piano en zang. De regie is in handen van Jessica Borst die ook werkte met o.a. Brigitte Kaandorp, Dolf Jansen en Sara Kroos. Twee mannen die zingen vanuit hun hart, van Pompeblêd tot Proemevlaai. Laat u raken door die uitersten! Entree: € 26.50. Theater+Diner: € 65.00. Theater+Diner+Hotel Plus: € 124.00. Info: www.sybvanderploeg.nl en www.g-reinders.nl.
za 04-10
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 04-10
vanaf 10:30


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Dirk Scheele

De Liedjesspeeltuin. Peutervoorstelling. Kunnen nieuwe kinderliedjes ook klassiekers worden? Op deze vraag kan met de liedjes van de vier cd`s van De Liedjesspeeltuin deel 1 t/m 4 volmondig ja geantwoord worden. Deze cd`s van Dirk Scheele zijn te vinden op ieder kinderdagverblijf, elke basisschool en in menige kinderkamer. Het leek Dirk daarom leuk om weer eens een intiem theaterprogramma te maken rond deze liedjes, zoals Tandenpoetsen, Lieveheersbeestje, De fruitshake en De boom staat stil. Verpakt in een verrassend mooi Liedjesspeeltuindecor, neemt Dirk Scheele en de kinderen mee in een actief meedoe-liedjes-popconcert voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. Entree: € 13.50.
za 04-10
van 11:00 tot 12:30


Boekenwinkel
de Kleine Tovenaar
Maasniel
  De leukste (boeken)winkel van Roermond

Voorlezen bij de Kleine Tovenaar

Elke eerste zaterdag van de maand wordt er in de leukste boekenwinkel van Roermond voorgelezen voor de kleintjes. Vaak zijn het de schrijvers zelf die uit hun eigen boekje voorlezen! Op de website van De Kleine Tovenaar staat telkens wie er voorleest uit welk boek. Kom gezellig luisteren, want voorlezen maakt van kleintjes grote lezers! Toegang is gratis, er mag een boek gekocht worden. Info: www.dekleinetovenaar.nl.
za 04-10
vanaf 18:30


St. Christoffel Kathedraal
  fakkelbidtocht

Fakkelbidtocht

Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van oktober een fakkelbidtocht gehouden van de Roermondse kathedraal naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. Honderden mensen, met brandende fakkels in de hand, trekken biddend door de straten van de bisschopsstad. Dit jaar de 28e editie. Om 18.30 uur start de eucharistieviering in de kathedraal. Rond 19.30 uur wordt de bidtocht in gang gezet. De tocht, een initiatief van het bisdom Roermond, kent al vanaf de eerste editie deelnemers afkomstig uit alle richtingen van Limburg – en ver daarbuiten – en alle leeftijden. Rond 21.00 uur wordt een gebedsviering gehouden in de Kapel in `t Zand. Aansluitend is er gelegenheid tot aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste in de kapel, biechtgelegenheid en kan worden gebeden bij het genadebeeld en de put in de processiegang. Koffie, thee of soep is te verkrijgen op het pleintje aan de Parklaan. Tot 22.30 uur rijdt na afloop van de tocht een pendelbus terug naar de startlocaties en het NS-station. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en opgave vooraf is niet nodig. Wel wordt een bijdrage van €2,- voor een fakkel gevraagd. Info: www.bisdom-roermond.nl/fakkeltocht-roermond.
zo 05-10

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 05-10
van 13:00 tot 15:00


Rattentoren
achter de Kathedraal
  heks heks heks heks

Heksengedoe bij de Rattentoren!

Met heks Betwina en heks Rozamoe! Kom naar de Rattentoren en laat je beheksen door spannende heksenweetjes, heksenverhalen, heksenknutsels, heksensoep en twee vreemde heksen, Betwina en Rozamoe. Heks Betwina die altijd alles beter weet en Rozamoe die liever lui dan moe is. Iedere 1ste zondag van de maand ander heksengedoe. Voor kinderen en ouders die zich af en toe heks willen voelen, en dat is heus niet moeilijk! Toegang gratis. Info: www.remunj.nl/klaproos.
zo 05-10
van 14:00 tot 16:00


Museum Historiehuis Roermond,
Neerstraat 11-13


Museum Historiehuis Roermond
  musea zijn leuk!

Het Historiehuis vertelt...

Gratis verhaal op zaal in het Historiehuis! In het Historiehuis kan iedereen op een interactieve manier kennismaken met de verhalen van Roermond. Elke eerste zondag van de maand is er namelijk een `verteller` in de vaste presentatie aanwezig, die extra informatie geeft over de geschiedenis van Roermond of met bezoekers verhalen ophaalt over vroeger. Waarom werden de kloosters opeens gebruikt als paardenstallen? Hoe zag de stad eruit in de 17de eeuw? Hoeveel mensen werden er geëvacueerd tijdens de 2de wereldoorlog? En waarom werd Roermond in 1665 landelijk nieuws? Allemaal belangrijke gebeurtenissen voor Roermond die in het Historiehuis getoond worden. Om ook uw vragen te beantwoorden is vandaag een verteller aanwezig, die verhaalt over het bestaan van de stad Roermond. Aanmelden is niet nodig en de entree is gratis. Info: www.historiehuisroermond.nl.
zo 05-10
van 14:00 tot 17:00


Rattentoren
achter de Kathedraal
  ratte ratte ratte

Bezichtiging Rattentoren

De Rattentoren is vandaag open voor bezichtiging. Dit restant van de Middeleeuwse vestingsmuur van Roermond herbergt een middeleeuwse maquette. Info: www.remunj.nl/klaproos.
zo 05-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Ben Verdellen

Kleurriëk Gestump. Theaterconcert. Een theatervoorstelling van de populaire Limburgse "Vrijbuiter" Ben Verdellen. "Kleurriëk Gestump" dekt geheel de lading van deze muzikaal/vocale rondgang door een groot deel van het oeuvre dat "Vrijbuiter" Verdellen door de jaren heen ten gehore heeft gebracht."Kleurriëk" vanwege de kleuren in zijn schilderijen en kleurrijke manier van presenteren. "Gestump" omdat hij met deze uitvoering kleur probeert te geven aan de driestemmige samenzang van zijn liedjes onder begeleiding van drie akoestische gitaren. Ben laat zich tijdens deze voorstelling bijstaan door topmuzikanten Marcel Tabbers en Giovanni Matichecchia. Laat u meevoeren door de persoonlijke manier waarop Ben de liedjes aankondigt en de interactie die hij daarbij met de zaal aangaat. Entree: € 17,50. Theater+Diner: € 56,00. Theater+Diner+Hotel: € 103,00.
wo 08-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 08-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 08-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
vr 10-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Herman van Veen

Nederlandse Tournee. Theatershow. We komen naar Roermond elke drie jaar weer. Voor het eerst was dat begin jaren zestig. Met wapperende broeken, roze brillen- en truien, breedgerande hoeden, om elke schouder een gitaar en iedereen had haar. We zongen liedjes voor de vrede, over vrezen en de vrolijkheid. Over meisjes, vaders, meisjes moeders, meisjes en kinderen. Vertelden van hoe bang we waren en hoe blij we bleven zingen. We raakten kwijt en waaiden uit. Maar vinden ons omdat we muzikanten zijn die leven van moeten blijven spelen nog altijd terug op de vertrouwde plekken, de zalen, pleinen, kerken, kroegen. En bij de meisjes, die mevrouwen werden. Herman van Veen komt met al zijn muzikanten naar De Oranjerie. Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, durft, componeert, regisseert, bloost, acteert, schildert en is activist voor de rechten van het kind. Entree: € 35.00. Theater+Diner: € 73.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 132.50.
za 11 t/m ma 13-10

Pastoor Pinckersstraat
Asselt
  Rondjes draaien!

Kermis Asselt

De jaarlijkse kermis van Asselt. Kom voor de gezelligheid en laat de kinderen genieten van de attracties.
za 11-10
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 11-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Herman van Veen

Nederlandse Tournee. Theatershow. We komen naar Roermond elke drie jaar weer. Voor het eerst was dat begin jaren zestig. Met wapperende broeken, roze brillen- en truien, breedgerande hoeden, om elke schouder een gitaar en iedereen had haar. We zongen liedjes voor de vrede, over vrezen en de vrolijkheid. Over meisjes, vaders, meisjes moeders, meisjes en kinderen. Vertelden van hoe bang we waren en hoe blij we bleven zingen. We raakten kwijt en waaiden uit. Maar vinden ons omdat we muzikanten zijn die leven van moeten blijven spelen nog altijd terug op de vertrouwde plekken, de zalen, pleinen, kerken, kroegen. En bij de meisjes, die mevrouwen werden. Herman van Veen komt met al zijn muzikanten naar De Oranjerie. Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, durft, componeert, regisseert, bloost, acteert, schildert en is activist voor de rechten van het kind. Entree: € 35.00. Theater+Diner: € 73.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 132.50.
zo 12-10

De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

LBM concertconcours 2014

Limburgse bond van muziekgezelschappen. De LBM concertconcoursen zijn elk jaar weer een muzikale belevenis en ontmoetingsplaats voor liefhebbers van blaasmuziek. Tijdens deze zondagen zullen 14 orkesten voor het voetlicht treden en hun kunnen tonen aan het publiek en een deskundige jury. Entree: € 9,00.
zo 12-10

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 12-10
van 16:00 tot 19:00


Grand café de Pauw
  jammmm

Kultjam: live!

Kultpub: elke tweede en vierde zondag van de maand live muziek bij De Pauw. Vandaag Kultjam, waarbij de huisband Jazz Department een hoofdgast begeleidt. Vervolgens jamm sessie voor iedereen die wil meedoen. Gratis toegang. Info: www.kultpub.nl.
wo 15-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 15-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 15-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
vr 17-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

De Jantjes

Reprise. Musical. Na het grote succes komt de meest gespeelde Nederlandse musical ooit wegens enorm succes nog eenmaal terug in uw theater! Met onvergetelijke liedjes als `In de Jordaan`, `Oh mooie Westertoren`, `Wordt nooit verliefd`, `Dat zijn onze Jantjes`, `Nou tabé dan` en natuurlijk `Omdat ik zoveel van je hou`. Het heerlijke verhaal, de onvervalste Amsterdamse humor, de onweerstaanbare liedjes, een fantastische cast én een live band staan garant voor een onvergetelijke avond theater. Mis het niet! In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. En dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt er veel veranderd! Entree: € 35.00. Theater+Diner: € 73.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 132.50. Info: www.dejantjesmusical.nl.
vr 17-10
vanaf 21:00


Kroegen binnenstad
  Dreije in Remunj

Dreijaovend

Na de Dweijelaovend (live muziek) en de Kweijelaovend (live smartlappen) nu de Dreijaovend! DJ`s in de beste kroegen van de binnenstad. Noteer maar alvast in de agenda`s van de komende jaren: de derde vrijdag van oktober is Dreijaovend! Disco, Soul, Dance Funk en House, geheel gratis bij tientallen kroegen in de binnenstad. Info: facebook.com/events/.....
za 18-10
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 18-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Pink Floyd

Jubileumconcert. Theaterconcert. The Pink Floyd Sound zal voor de vierde maal haar opwachting maken in TheaterHotel De Oranjerie. Het eerste optreden was in de Salles de Fête in 2007. Destijds de eerste keer dat de groep meer dan 500 bezoekers trok en duidelijk maakten dat ze hun naam, het nauwkeurig benaderen van het origineel, eer aandoen. Dit maal staat u een bijzondere show te wachten met gastoptredens en de nodige extra verrassingen. Voor de pauze zal het oudere werk uit de periode `68 - `72 aan bod komen, terwijl verder de populaire en meer bekende nummers zeker niet zullen ontbreken. Bezoekers kunnen via de websitewww.pinkfloydsound.nl hun voorkeurnummers opgeven. De 5 meest gevraagde nummers zullen in elk geval ook gespeeld worden vanavond. Liefhebbers van de progressieve rock en symfonische muziek mogen dit optreden niet missen, temeer daar dit compleet gemaakt wordt met een lichtshow en multimedia. Na het optreden in het theater kunt u voor een after party terecht in de Salle de Fête. Entree: € 22.50. Theater+Diner: € 61.00. Theater+Diner+Hotel: € 108.00. Info: www.pinkfloydsound.nl .
zo 19-10

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 19-10

De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

LBM concertconcours 2014

Limburgse bond van muziekgezelschappen. De LBM concertconcoursen zijn elk jaar weer een muzikale belevenis en ontmoetingsplaats voor liefhebbers van blaasmuziek. Tijdens deze zondagen zullen 14 orkesten voor het voetlicht treden en hun kunnen tonen aan het publiek en een deskundige jury. Entree: € 9,00.
ma 20-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Jan Smit

Jan Live. Theaterconcert. "Na het eerste half jaar in de Nederlandse theaters heb ik besloten om er nog een `toetje` aan vast te plakken. Ik had van tevoren nooit durven dromen dat het zo`n unieke ervaring zou zijn! Daarvoor ben ik iedereen die komt of al geweest is uiterst dankbaar! Sinds augustus ligt mijn nieuwe album in de winkels, waarvan we uiteraard een aantal nummers ook ten gehore zullen brengen. Kortom, redenen genoeg om een avondje `Jan Live` te bezoeken....! Entree: € 39.50. Theater+Diner: € 78.00. Theater+Diner+Hotel: € 125.00. Info: www.jansmit.com.
di 21-10
vanaf 13:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Pipi Langkous

Kindermusical 6+. Pippi is terug in het theater! In deze daverende voorstelling zet het beroemde meisje met de oranje vlechten de boel flink op z`n kop. Samen met haar buurkinderen Tommie en Annika, haar aapje Meneer Nilsson en paard Witje beleeft ze een reeks wervelende avonturen. `Een energiek en goed getimed feestje,` `eindelijk weer eens een productie waarbij alles klopt,` schreven de media. Dit seizoen heeft regisseur Jasper Verheugd opnieuw een wervelende voorstelling gemaakt, vol humor en avontuur. De spetterende liedjes zijn van `winning team` Ivo de Wijs (liedteksten) en Ronny Mosuse (muziek). Pippi Langkous, dat is lachen en je verwonderen. Want wie denkt dat het niet gekker kan, heeft het mis. Bij Pippi kan het áltijd gekker. Entree: € 21.50.
di 21-10
vanaf 16:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Pipi Langkous

Kindermusical 6+. Pippi is terug in het theater! In deze daverende voorstelling zet het beroemde meisje met de oranje vlechten de boel flink op z`n kop. Samen met haar buurkinderen Tommie en Annika, haar aapje Meneer Nilsson en paard Witje beleeft ze een reeks wervelende avonturen. `Een energiek en goed getimed feestje,` `eindelijk weer eens een productie waarbij alles klopt,` schreven de media. Dit seizoen heeft regisseur Jasper Verheugd opnieuw een wervelende voorstelling gemaakt, vol humor en avontuur. De spetterende liedjes zijn van `winning team` Ivo de Wijs (liedteksten) en Ronny Mosuse (muziek). Pippi Langkous, dat is lachen en je verwonderen. Want wie denkt dat het niet gekker kan, heeft het mis. Bij Pippi kan het áltijd gekker. Entree: € 21.50.
wo 22-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 22-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 22-10
vanaf 14:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Woezel en Pip

Allemaal vriendjes. Kleutervoorstelling 2+. Woezel & Pip vieren dit seizoen dat ze vijf jaar in de Nederlandse theaters mogen spelen met de spiksplinternieuwe familievoorstelling `Overal vriendjes!` Hebben ze eigenlijk nog wel een introductie nodig? De leukste hondjes van het land hebben met de twee voorgaande voorstellingen `In de Tovertuin` & `Alles is fijn!` een overweldigend succes behaald. Nu in deze heerlijke nieuwe voorstelling `Overal vriendjes!` beleven Woezel & Pip weer spannende avonturen, wordt er natuurlijk gezongen, gelachen en zijn alle vriendjes uit de Tovertuin ook weer van de partij! De Tulpjes zingen, Molletje graaft weer druk in het rond, maar wat is Buurpoes nou aan het doen? `Ehm mag dat wel Tante Perenboom?` Woezel & Pip vinden al spelend en lerend meer en meer vriendjes. Overal vriendjes! Hele theaters vol! Entree: € 15.00. Info: www.woezelenpip.nl.
wo 22-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
wo 22-10
vanaf 16:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Woezel en Pip

Allemaal vriendjes. Kleutervoorstelling 2+. Woezel & Pip vieren dit seizoen dat ze vijf jaar in de Nederlandse theaters mogen spelen met de spiksplinternieuwe familievoorstelling `Overal vriendjes!` Hebben ze eigenlijk nog wel een introductie nodig? De leukste hondjes van het land hebben met de twee voorgaande voorstellingen `In de Tovertuin` & `Alles is fijn!` een overweldigend succes behaald. Nu in deze heerlijke nieuwe voorstelling `Overal vriendjes!` beleven Woezel & Pip weer spannende avonturen, wordt er natuurlijk gezongen, gelachen en zijn alle vriendjes uit de Tovertuin ook weer van de partij! De Tulpjes zingen, Molletje graaft weer druk in het rond, maar wat is Buurpoes nou aan het doen? `Ehm mag dat wel Tante Perenboom?` Woezel & Pip vinden al spelend en lerend meer en meer vriendjes. Overal vriendjes! Hele theaters vol! Entree: € 15.00. Info: www.woezelenpip.nl.
vr 24-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Big Black and Beautiful

Theatershow. Big, Black & Beautiful is één van de meest inspirerende, trendsettende girlpower-groepen van Nederland. In dit nieuwe theaterconcert kunt u genieten van de meest populaire, soulvolle, opzwepende muziek. De geweldige zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot, begeleid door een topband, pakken groots uit met een show vol muzikale genres; van blues tot gospel, van soul tot pop. Een concert met krachtige uptempo-nummers maar ook ingetogen ballads; een voorstelling waarbij u niet in uw stoel kunt blijven zitten! Entree: € 29.00. Theater+Diner: € 67.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 126.50. Info: www.bbb-online.nl .
za 25-10

De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
  D'n Uul 7x11

Leedjesaovend D'n Uul

Veur de Uulesjlager van 7x11+1: 2015. Info: www.dn-uul.nl.
za 25-10
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 25-10
vanaf 20:11


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Leedjesaovend D'n Uul

Sjtadsvastelaovesvereniging D`n Uul organiseert ook dit jaar weer haar Leedjesaovend. Een keur aan vooral Roermondse vastelaovesartiesten binden de strijd met elkaar aan. De winnaar levert de Uulesjlager voor dit seizoen. De liedjes staan allemaal in het teken van het jaarmotto van D`n Uul, dat ieder jaar in juni bekend wordt gemaakt. De Leedjesaovend van D`n Uul wordt gehouden in de Salle de Fête. Gratis toegang. Info: www.dn-uul.nl
zo 26-10

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 26-10
vanaf 15:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Koninklijke Zang- en muziekvereniging

De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging presenteert het concert "Swinging Continents". Het koor neemt U mee op een fascinerende muzikale reis over de continenten, daarbij bijgestaan door een solist, een ensemble van topmuzikanten en de vaste pianist Véron Jongstra. De Kerkraadse dirigent Dion Ritten heeft de muzikale leiding. Gratis toegang.
zo 26-10
van 16:00 tot 19:00


Grand café de Pauw
  popppp

Kultpop: live!

Kultpub: elke tweede en vierde zondag van de maand live muziek bij De Pauw. Vandaag Kultpop: drie optredens van pop/rock/singer songwriters of bands, live op het podium. Kultpodium geeft jong aanstormend talent een podium en staat altijd garant voor een verrassende middag vol mooie muziek. Gratis toegang. Info: www.kultpub.nl.
di 28-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Toneelgroep Maastricht

De Boers Karamazov. Toneel. De broers Karamazov laat zich lezen als een detective, maar is vooral ook een ideeënroman waarin alle tegenstrijdige thema`s van Dostojevski samenkomen. Goed en kwaad, individu en samenleving, religie en ratio, schuld en onschuld, alle grote tegenstellingen in het leven zijn vertegenwoordigd. Tegelijkertijd wordt de roman bevolkt door een enorm aantal extreme en kleurrijke personages, vaak volkse types. Ze gedragen zich sentimenteel, hysterisch of hilarisch, en dreigen vaak hun verstand te verliezen. Zo weet Dostojevski zijn zware thema`s te verpakken in een luchtiger jas, met veel liefde voor de ploeterende mens. Entree: € 23.00. Theater+Diner: € 61.50. Theater+Diner+Hotel: € 108.50. Info: www.toneelgroepmaastricht.nl.
wo 29-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 29-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 29-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
wo 29-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Huisvrouwmonologen

Wegens groot succes terug in het theater! Toneel. "Het huishouden is net het leven; als je het aan de ene kant eindelijk op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje." De Huisvrouwmonologen is terug! In de herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen. De extravagante Elise (59), haar dochter Gijsje (28) met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia (41). Ze bespreken elkaars leven, het huishouden en vragen zich af of de "echte" huisvrouw wel bestaat? En wat is een huisvrouw dan eigenlijk? En waarom noemen we het tegenwoordig "zorgmoeder" of "thuisblijfmoeder" en niet gewoon "huisvrouw". Door verschillende gebeurtenissen worden ze gedwongen na te denken over wat ze willen met hun leven. Dit seizoen is De Huisvrouwmonologen te zien met een volledig nieuwe cast. Vorig seizoen is de voorstelling buitengewoon enthousiast ontvangen door pers en publiek. Enkele recensiequotes: "hilarisch feest der herkenning", "de vrouwen in de zaal lagen voortdurend dubbel en kirden het uit van plezier", "ook leuk voor mannen". Entree: € 26.00. Theater+Diner: € 64.50. Theater+Diner+Hotel: € 111.50. Info: www.rep.nu.
vr 31-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

LA The Voices

Dit Zijn Wij. Theaterconcert. Na het succes van hun vorige theatershows waarin LA The Voices met hun engelenstemmen de mensen deelgenoot maakten van hun verschillende muzikale sferen, vertellen Remko, Roy, Richy en Peter in de komende theatertour genaamd: "Dit Zijn Wij" een verhaal waarin ze meer dan ooit zullen laten zien en horen wie ze zijn. Met veel plezier voeren zij uit waartoe ze muzikaal in staat zijn. De theaterconcerten zullen door een prachtig live-orkest ondersteund worden. De mannen maken de volgende stap op het pad van hun muzikale dromen.... Entree: € 30.00. Theater+Diner: € 68.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 127.50. Info: www.lathevoices.nl.


Verder met de kalender van november 2014