LocatieKalender

Kalender


De Roermondse kalender is op Roermond.com altijd goed gevuld, altijd completer dan alle andere online agenda's van onze stad. Dus vergeet die maar snel! We wensen iedereen veel plezier bij een voorstelling, evenement of een ander bezoek aan Roermond! Een Roermonds evenement melden? Stuur de info dan snel naar paul [at] roermond [dot] com.

2015april  mei  juni  juli  augustus  september  oktober  november  december

 

De actuele agenda van Roermond

dagelijks

Foroxity Filmarena

ECI Cultuurfabriek
  film film film

Film in de bioscoop

Roermond biedt dagelijks de keuze uit het grote, actuele filmaanbod van de megabioscoop Foroxity Filmarena en het filmhuisprogramma van de ECI Cultuurfabriek. Kijk voor het actuele aanbod op de websites van beide bioscopen.
dagelijks

Roermondse musea
overzicht musea
  musea zijn leuk!

Museumbezoek

Meer weten over de cultuur of historie van Roermond? Op zoek naar een leerzame activiteit? Een leuke tijdsbesteding bij slecht weer? Bezoek dan een van de Roermondse musea. En ook in de omgeving van de stad zijn interessante musea te vinden. Het Roermondse Cuypershuis of het Historiehuis laten veel zien over de rijke geschiedenis van onze stad en van onze meest beroemde zoon: dr. Pierre Cuypers. Een bezoek aan Roermond is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze musea! Meer over de musea: www.roermond.com/musea.
zo 26-04

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open. In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 26-04
vanaf 14:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Ali Baba en de 40 rovers

Studio 100. Familiemusical 8+. Theater Terra, bekend van Koning van Katoren en Dolfje Weerwolfje, brengt dit seizoen de nieuwe familiemusical Ali Baba en de 40 rovers naar de theaters! Ali Baba ziet toevallig hoe een groep rovers hun grot vol met schatten opent met de toverspreuk `Sesam, open u!` Zodra ze wegrijden sluipt Ali Baba naar binnen en pakt wat goud. Als de rovers dit ontdekken, gaan ze op zoek... Ali Baba en de 40 rovers is één van de bekendste en meest vertelde sprookjes ter wereld. Het verhaal komt uit de eeuwenoude Arabische sprookjes van 1001 nacht en Theater Terra heeft hier een compleet nieuwe familiemusical op gebaseerd. Kom naar het theater en laat je betoveren door de sprookjesachtige wereld van 1001 nacht! Ali Baba en de 40 rovers is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Entree: € 18.50. Info: www.theaterterra.nl.
zo 26-04
van 14:00 tot 17:00


Kruisgangen
Swalmerstraat 100
  Pol van Sief van Pol

Expositie Pol van Sief van Pol

Tentoonstelling van Sief van Pol (1939-2004) of PolvanSief, zoals hij zich zelf graag noemde. De tentoonstelling toont kunst en leven van deze markante kunstenaar, die voornamelijk in Roermond werkte. Tevens zal er het boek en de film over zijn kunst worden gepresenteerd, prachtig uitgevoerd door Johan Vermeij. De tentoonstelling biedt schilderijen, totems en installaties van Sief en is toegankelijk tijdens de weekenden van april.
zo 26-04
van 16:00 tot 19:00


Grand café de Pauw
  popppp

Kultpop: live!

Kultpub: elke tweede en vierde zondag van de maand live muziek bij De Pauw. Vandaag Kultpop: drie optredens van pop/rock/singer songwriters of bands, live op het podium. Kultpodium geeft jong aanstormend talent een podium en staat altijd garant voor een verrassende middag vol mooie muziek. Gratis toegang. Info: www.kultpub.nl.
wo 29-04
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 29-04
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 29-04
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.


Verder met de kalender van mei 2015