LocatieKalender

Kalender


De Roermondse kalender is op Roermond.com altijd goed gevuld, altijd completer dan alle andere online agenda's van onze stad. Dus vergeet die maar snel! We wensen iedereen veel plezier bij een voorstelling, evenement of een ander bezoek aan Roermond! Een Roermonds evenement melden? Stuur de info dan snel naar paul [at] roermond [dot] com.

2015: maart  april  mei  juni  juli  augustus  september  oktober  november  december

 

De actuele agenda van Roermond

dagelijks

Foroxity Filmarena

ECI Cultuurfabriek
  film film film

Film in de bioscoop

Roermond biedt dagelijks de keuze uit het grote, actuele filmaanbod van de megabioscoop Foroxity Filmarena en het filmhuisprogramma van de ECI Cultuurfabriek. Kijk voor het actuele aanbod op de websites van beide bioscopen.
dagelijks

Roermondse musea
overzicht musea
  musea zijn leuk!

Museumbezoek

Meer weten over de cultuur of historie van Roermond? Op zoek naar een leerzame activiteit? Een leuke tijdsbesteding bij slecht weer? Bezoek dan een van de Roermondse musea. En ook in de omgeving van de stad zijn interessante musea te vinden. Het Roermondse Cuypershuis of het Historiehuis laten veel zien over de rijke geschiedenis van onze stad en van onze meest beroemde zoon: dr. Pierre Cuypers. Een bezoek aan Roermond is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze musea! Meer over de musea: www.roermond.com/musea.
do 26-03
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Jeroen Leenders

Geen idee. Cabaret. Zijn eerste avondvullende programma `Sorry, ik ben Jeroen Leenders` was een hit en ook met zijn tweede show presenteert de Belg een echte Leenders-belevenis: stand-up comedy zonder rode draad, maar met een donker randje. `Die kerel is echt gek`, is een veelgestelde diagnose. Maar wat Leenders betreft is `normaal` niet meer dan een consensus over een verzameling waanzinnigheden. Meer dan `tonen` doet hij niet. Geen uitleg, geen waarom. Want `Geen idee` is het eerlijkste antwoord dat een mens kan geven, ongeacht de vraag. "De grappen zijn goed, de geschetste situaties treffend en herkenbaar. Leenders balanceert perfect tussen absurdisme, toogpraat en intellectuele doordenkers." (De Standaard) Entree: € 20.00. Theater+Diner: € 58.50. Theater+Diner+Hotel: € 105.50. Info: www.jeroenleenders.be .
vr 27-03
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Peter Corry

The Voice of Ireland. Theatershow. De Ierse zanger en musicalster Peter Corry is niet alleen een grote naam op West End - het Londense musical- en theaterwalhalla - ook Nederland heeft hem in het hart gesloten. Liefhebbers van Ierse dans- en muziekshows kennen hem ongetwijfeld van succesvolle producties als Celtic Rhythms en The Magical Rhythms. De bijnaam `The Voice of Ireland` verdien je niet zomaar in een land waar zingen en muziek maken zo ongeveer tot de belangrijkste levensbehoeften behoren. Corry heeft dan ook een fantastische stem, zo eentje die kippenvel bezorgt. The Voice of Ireland komt nu met een vijfkoppige band naar Nederland en brengt Schotse/Ierse nummers ten gehore. Laat u betoveren door deze Keltische songs en geniet van The Voice of Ireland; Peter Corry. Entree: € 29.00. Theater+Diner: € 67.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 126.50. Info: www.petercorry.com.
za 28-03
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 28-03
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Veldhuis & Kemper

Of de gladiolen. Cabaret. Al jaren trekken ze volle zalen en verrassen keer op keer met scherpe cabaretprogramma`s in het hart van de tijdgeest. En met `Of de gladiolen` is het ze weer gelukt! Er zijn van die momenten dat het er op aankomt. Alles of niets, nu of nooit, de dood... of de gladiolen. Sterker nog, volgens Veldhuis & Kemper is elke dag zo`n moment. Want of het nu in je werk is, je relatie, de opvoeding of vriendschappen; er is altijd een keuze. Ga je door op de weg die je loopt of is het tijd om de boel flink door elkaar te schudden? Veldhuis & Kemper staan op dát punt en trekken, zoals we van de mannen gewend zijn, totaal verschillende conclusies. Nou ja bijna, want over één ding zijn ze het eens; zelfs als je het fout doet, doe het dan goed. Of de gladiolen! Entree: € 27.00. Theater+Diner: € 65.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 124.50. Info: www.veldhuisenkemper.nl.
zo 29-03

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open. In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 29-03
vanaf 14:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
  Salon Remunj

Salon Remunj

Thema: Noormannen. Salon Remunj biedt een podium aan beginnende en gevestigde schrijvers, musici, beeldend kunstenaars en columnisten. Elke bijeenkomst biedt een combinatie van o.a. expositie, optreden en literaire lezing. Iedereen die geïnteresseerd is in literatuur, muziek en beeldende kunst is van harte welkom in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Ook voor mindervaliden is de Salon bereikbaar. De entree per salon is € 5,-. Een strippenkaart voor het hele seizoen (5 Salons) kost € 20,-. U heeft dan een gereserveerde plaats. Info: www.salonremunj.nl.
di 31-03
vanaf 19:30


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Toonkunstkoor Roermond

Matthäus Passion - J.S. Bach. Klassiek concert. Wat is Pasen zonder een passie van Bach? Voor elke muziekliefhebber hoort het lijdensverhaal op muziek van Bach onverbrekelijk bij de dagen voor Pasen. De Matthäus Passion wordt door velen beschouwd als het absolute hoogtepunt van de klassieke muziek! Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor ook dit jaar weer dit magistrale werk uit in Roermond! Als voorbereiding maakt het koor in oktober 2014 een Bach-reis waarbij opgetreden zal worden in Leipzig en Eisenach! Entree: € 35,00 (vrije plaatskeuze). Info: www.toonkunstkoor.nl.


Verder met de kalender van april 2015