LocatieKalender

Kalender


De Roermondse kalender is op Roermond.com altijd goed gevuld, altijd completer dan alle andere online agenda's van onze stad. Dus vergeet die maar snel! We wensen iedereen veel plezier bij een voorstelling, evenement of een ander bezoek aan Roermond! Een Roermonds evenement melden? Stuur de info dan snel naar paul [at] roermond [dot] com.

2014: oktober  november  december

De actuele agenda van Roermond

vr 24-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Big Black and Beautiful

Theatershow. Big, Black & Beautiful is één van de meest inspirerende, trendsettende girlpower-groepen van Nederland. In dit nieuwe theaterconcert kunt u genieten van de meest populaire, soulvolle, opzwepende muziek. De geweldige zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot, begeleid door een topband, pakken groots uit met een show vol muzikale genres; van blues tot gospel, van soul tot pop. Een concert met krachtige uptempo-nummers maar ook ingetogen ballads; een voorstelling waarbij u niet in uw stoel kunt blijven zitten! Entree: € 29.00. Theater+Diner: € 67.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 126.50. Info: www.bbb-online.nl .
za 25-10

De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
  D'n Uul 7x11

Leedjesaovend D'n Uul

Veur de Uulesjlager van 7x11+1: 2015. Info: www.dn-uul.nl.
za 25-10
van 09:30 tot 16:00


Markt

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Weekmarkt

Elke zaterdag vindt op de Markt voor het Stadhuis en bij de Kathedraal de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Het is er bijzonder gezellig! Tijdens een evenement op de Markt (o.a. Kermis, Taptoe) vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.
za 25-10
vanaf 20:11


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Leedjesaovend D'n Uul

Sjtadsvastelaovesvereniging D`n Uul organiseert ook dit jaar weer haar Leedjesaovend. Een keur aan vooral Roermondse vastelaovesartiesten binden de strijd met elkaar aan. De winnaar levert de Uulesjlager voor dit seizoen. De liedjes staan allemaal in het teken van het jaarmotto van D`n Uul, dat ieder jaar in juni bekend wordt gemaakt. De Leedjesaovend van D`n Uul wordt gehouden in de Salle de Fête. Gratis toegang. Info: www.dn-uul.nl
zo 26-10

Roermondse winkels
  Kopen, kopen, kopen, op zondag zijn we open.

Elke zondag honderden winkels open!

In Roermond zijn elke zondag honderden winkels geopend. Dat zijn ten minste ruim 140 winkels van het Designer Outlet Centre, de winkels van het Retailpark, de Huis & Tuin Boulevard en een groot deel van de binnenstad. Bovendien diverse supermarkten en meubelzaken.
zo 26-10
vanaf 15:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Koninklijke Zang- en muziekvereniging

De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging presenteert het concert "Swinging Continents". Het koor neemt U mee op een fascinerende muzikale reis over de continenten, daarbij bijgestaan door een solist, een ensemble van topmuzikanten en de vaste pianist Véron Jongstra. De Kerkraadse dirigent Dion Ritten heeft de muzikale leiding. Gratis toegang.
zo 26-10
van 16:00 tot 19:00


Grand café de Pauw
  popppp

Kultpop: live!

Kultpub: elke tweede en vierde zondag van de maand live muziek bij De Pauw. Vandaag Kultpop: drie optredens van pop/rock/singer songwriters of bands, live op het podium. Kultpodium geeft jong aanstormend talent een podium en staat altijd garant voor een verrassende middag vol mooie muziek. Gratis toegang. Info: www.kultpub.nl.
di 28-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Toneelgroep Maastricht

De Boers Karamazov. Toneel. De broers Karamazov laat zich lezen als een detective, maar is vooral ook een ideeënroman waarin alle tegenstrijdige thema`s van Dostojevski samenkomen. Goed en kwaad, individu en samenleving, religie en ratio, schuld en onschuld, alle grote tegenstellingen in het leven zijn vertegenwoordigd. Tegelijkertijd wordt de roman bevolkt door een enorm aantal extreme en kleurrijke personages, vaak volkse types. Ze gedragen zich sentimenteel, hysterisch of hilarisch, en dreigen vaak hun verstand te verliezen. Zo weet Dostojevski zijn zware thema`s te verpakken in een luchtiger jas, met veel liefde voor de ploeterende mens. Entree: € 23.00. Theater+Diner: € 61.50. Theater+Diner+Hotel: € 108.50. Info: www.toneelgroepmaastricht.nl.
wo 29-10
van 09:30 tot 15:30


Munsterplein

  Gulden, daalder? Nee: Euro!

Midweekmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Bij de Munsterkerk en de fraaie Kiosk kunt u terecht bij zo`n 40 kramen, waaronder: de marktbakker, groente en fruit, modeaccessoires, kinderkleding, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), huishoudelijke artikelen, dierenbenodigdheden, bloemen, kaas, vis, een poulier en Vietnamese loempia`s.
wo 29-10
van 13:30 tot 18:00


Stationsplein
  biobased economy

Biologische markt

Iedere woensdag vindt er een biologische markt plaats met o.a. Het Biologisch Kruidentuintje, Natuurbakkerij Geleen, Saanenhof geitenkaas, Biologische boerderij de Blije Big en Biologisch Dynamische boerderij Hooge Weyer.
wo 29-10
van 15:00 tot 15:30


Stadsbibliotheek
Neerstraat 11-13


Bibliorura Roermond
  laat je voorlezen!

Voorlezen voor kinderen bij Bibliorura!

Voorlezen is leuk en supergezellig. In de mooie voorleesruimte op de jeugdafdeling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen! Er wordt voorgelezen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Heb je zin om te komen genieten van al dit moois? Kom dan gezellig naar de bibliotheek, aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliorura.nl.
wo 29-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

Huisvrouwmonologen

Wegens groot succes terug in het theater! Toneel. "Het huishouden is net het leven; als je het aan de ene kant eindelijk op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje." De Huisvrouwmonologen is terug! In de herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen. De extravagante Elise (59), haar dochter Gijsje (28) met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia (41). Ze bespreken elkaars leven, het huishouden en vragen zich af of de "echte" huisvrouw wel bestaat? En wat is een huisvrouw dan eigenlijk? En waarom noemen we het tegenwoordig "zorgmoeder" of "thuisblijfmoeder" en niet gewoon "huisvrouw". Door verschillende gebeurtenissen worden ze gedwongen na te denken over wat ze willen met hun leven. Dit seizoen is De Huisvrouwmonologen te zien met een volledig nieuwe cast. Vorig seizoen is de voorstelling buitengewoon enthousiast ontvangen door pers en publiek. Enkele recensiequotes: "hilarisch feest der herkenning", "de vrouwen in de zaal lagen voortdurend dubbel en kirden het uit van plezier", "ook leuk voor mannen". Entree: € 26.00. Theater+Diner: € 64.50. Theater+Diner+Hotel: € 111.50. Info: www.rep.nu.
vr 31-10
vanaf 20:00


De Oranjerie

Theaterhotel de Oranjerie
 

LA The Voices

Dit Zijn Wij. Theaterconcert. Na het succes van hun vorige theatershows waarin LA The Voices met hun engelenstemmen de mensen deelgenoot maakten van hun verschillende muzikale sferen, vertellen Remko, Roy, Richy en Peter in de komende theatertour genaamd: "Dit Zijn Wij" een verhaal waarin ze meer dan ooit zullen laten zien en horen wie ze zijn. Met veel plezier voeren zij uit waartoe ze muzikaal in staat zijn. De theaterconcerten zullen door een prachtig live-orkest ondersteund worden. De mannen maken de volgende stap op het pad van hun muzikale dromen.... Entree: € 30.00. Theater+Diner: € 68.50. Theater+Diner+Hotel Plus: € 127.50. Info: www.lathevoices.nl.


Verder met de kalender van november 2014